Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

ArkitekTUR i børnehaven: På udflugt i Aalborg

Tilmeld jer her

 

Skal vi lege arkitektur? Det er nok ikke et spørgsmål, som mange børnehavebørn stiller.

 

Men børn leger allerede arkitektur. Uden at vide det. Det kan være med tæpper og puder, som de bruger til at lave en hule eller i sandkassen, hvor de små arkitekter graver snirklede veje i sandet.

 

Arkitektur er en naturlig del af børns leg i børnehaven. Alle børn har relationer til rum.


Vi har lavet en gåtur med arkitektur her i Aalborg. Den stimulerer børnenes fantasi og giver dem et sprog for arkitektur. Turen er gratis, og du kan tilmelde din børnehave her.

 

Vil I gerne have vores arkitekturformidler ud i jeres børnehave? Så skal du kigge her

 

Forløbet ArkitekTUR i børnehaven er udviklet sammen med Dansk Arkitektur Center. Her får tusindvis af børnehavebørn arkitekturoplevelser, når de skal føle, røre og sanse arkitektur.

 

Børn på udflugt med arkitektur

Når I ankommer til Utzon Center, står én af vores dygtige arkitekturformidlere klar til at tage imod jer. Sammen skal vi rundt og se, føle og mærke Aalborgs arkitektur. 

 

På turen oplever børnene, at arkitektur faktisk er overalt omkring dem. Og hvordan de kan forstå arkitektur ved at sanse og interagere med den. 

 

Inde på tilmeldingssiden vælger I et tema for jeres tur. Børnene kan enten udforske arkitekturens former, farver eller materialer. 

 

Kig op. Hvor kan I se firkanter, trekanter og cirkler? Læg mærke til farven på lygtepælen. Hvad nu hvis den var lyserød eller blå? Og prøv at røre ved betonbygningen og græsset under jeres fødder, hvordan føles det? 

 

Arkitektur skal nemlig føles, røres og mærkes. Og for pædagogerne giver turen et billede af, hvordan de kan tilrettelægge en ArkitekTUR hjemme i området omkring børnehaven. 

 

Leg med arkitektur i børnehaven

Vil I lege videre med arkitektur hjemme i børnehaven? Så har vi en redskabskasse fyldt med materialer og vejledninger i leg med arkitektur.

 

Kassen skal vække børnenes nysgerrighed til at opleve arkitektur med øjne, hænder og krop. Redskabskassen koster 3000 kr. og kan købes her på Utzon Center efter endt tur. 

 

Det praktiske 

Turen er gratis. Den starter ude foran Utzon Center og varer omkring 45 minutter.

 

Der er grønne områder omkring Utzon Center, hvor I kan spise madpakker før eller efter turen.

 

Og vil I gerne ind på Utzon Center og se vores udstillinger og børneaktiviteter, er I meget velkomne til det. Giv gerne besked, så vi ved, at I kommer. Book besøg her. 

 

Spørgsmål?

Vi hjælper dig gerne. Hvis du har spøgsmål, så send en mail til studio@utzoncenter.dk eller ring til Leg & Læringschef Matilde Marling Kiib på tlf. +45 51 72 71 10.

 

Tilmeld jer her